...

Masterclasses

På The Wine Hub erbjuder vi masterclasses med inspirerande föreläsare för dig som redan har en gedigen vinkunskap och som vill vidareutveckla ditt kunnande. Vardera masterclass fokuserar på ett område eller ett tema baserat på föreläsarens egna expertkunskaper och erfarenheter.
Vi djupdyker ordentligt och precist och provar vanligen mellan 20-40 viner. 

Var finns våra masterclasses?

thewinehub

Stockholm

winemechanics

Göteborg

Restaurangspill

Malmö

Facit Bar

Umeå

Med provning

Masterclasses

På The Wine Hub erbjuder vi masterclasses med inspirerande föreläsare för dig som redan har en gedigen vinkunskap och som vill vidareutveckla ditt kunnande. Vardera masterclass fokuserar på ett område eller ett tema baserat på föreläsarens egna expertkunskaper och erfarenheter. Vi djupdyker ordentligt och precist och provar vanligen mellan 20-40 viner. 

Kommande masterclasses

Stockholm

Pris

2 795 kr ex.moms 

Datum & tid

12 november, 10.00 – 16.00

Plats

The Wine Hub, Sibyllegatan 15, Stockholm

Föreläsare

K Felix G Åhrberg är chefsvinmakare för ett nytt ultrapremium-vineriprojekt i Österrike. Med över ett decennium av ledarskap inom både vin- och startupvärlden har han varit drivande i att utveckla ett teknikdrivet vineri – Kullabergs Vingård – som förra året vann den svenska vintävlingen. Felix är en hängiven förespråkare för terroirdriven vinmakning. I sitt nuvarande arbete fokuserar han på kraftfulla men eleganta blends, med starkt fokus på hållbarhet och excellens inom export.

Lunch och fika ingår. 

En resa inom vinmakning - kontrasternas Sverige vs. Österrike

Följ med på en fördjupande vinresa tillsammans med K Felix G Åhrberg – vinmakare med över tio års erfarenhet från vingårdar i både Sverige och Österrike.

I denna exklusiva masterclass utforskar vi kontrasterna och möjligheterna i vinmakning – från klimat och jordmån till arbetssätt och filosofi.

Vi inleder där varje vin har sitt ursprung – i jorden och vingården. Här går vi på djupet i hur jordmånens egenskaper påverkar vinrankans utveckling och hur skördeuttag spelar en avgörande roll för vinets karaktär. Därefter förflyttar vi oss in i vineriet och granskar hur vinmakarens hand påverkar allt från struktur till smakprofil – från skörd till flaska.


Detta är en dag för dig som vill förstå hantverket bakom vinet på riktigt. Under dagen provar vi 18 utvalda viner som tydligt speglar vinmakarens inflytande och olika stilar. En unik chans att lära, uppleva och inspireras.

En resa inom vinmakning - kontrasternas Sverige vs. Österrike

Följ med på en fördjupande vinresa tillsammans med K Felix G Åhrberg – vinmakare med över tio års erfarenhet från vingårdar i både Sverige och Österrike.

I denna exklusiva masterclass utforskar vi kontrasterna och möjligheterna i vinmakning – från klimat och jordmån till arbetssätt och filosofi.

Vi inleder där varje vin har sitt ursprung – i jorden och vingården. Här går vi på djupet i hur jordmånens egenskaper påverkar vinrankans utveckling och hur skördeuttag spelar en avgörande roll för vinets karaktär. Därefter förflyttar vi oss in i vineriet och granskar hur vinmakarens hand påverkar allt från struktur till smakprofil – från skörd till flaska.


Detta är en dag för dig som vill förstå hantverket bakom vinet på riktigt. Under dagen provar vi 18 utvalda viner som tydligt speglar vinmakarens inflytande och olika stilar. En unik chans att lära, uppleva och inspireras.

Malmö

Pris

2 795 kr ex.moms 

Datum & tid

13 november, 10.00 – 16.00

Plats

Restaurang Spill, Stora Varvsgatan 11, Malmö

Föreläsare

K Felix G Åhrberg är chefsvinmakare för ett nytt ultrapremium-vineriprojekt i Österrike. Med över ett decennium av ledarskap inom både vin- och startupvärlden har han varit drivande i att utveckla ett teknikdrivet vineri – Kullabergs Vingård – som förra året vann den svenska vintävlingen. Felix är en hängiven förespråkare för terroirdriven vinmakning. I sitt nuvarande arbete fokuserar han på kraftfulla men eleganta blends, med starkt fokus på hållbarhet och excellens inom export.

Lunch och fika ingår. 

Stockholm

Pris

2 395 kr ex.moms 

Datum & tid

2 december, 10.00 – 16.00

Plats

The Wine Hub, Sibyllegatan 15, Stockholm

Föreläsare

Nils Bihari-Andersson har studerat och arbetat med vin sedan 2009. Han är utbildad MSc Wine Marketing & Managent, Dip WSET samt är WSET Certified Educator. Idag leder Nils WSET utbildningar i flera länder och är en av de mest meriterade WSET utbildarna i världen. Nils har även arbetat inom vinbranschen i Frankrike och England i ledande roller. Han är även Rioja Wine Educator, vinkonsult och dömer i vintävlingar internationellt. Nils är ansvarig WSET Educator på The Wine Hub, undervisar WSET level 3 samt på sommelierutbildningen.

Lunch och fika ingår. 

Defekter

Under denna masterclass leds vi av Nils Bihari-Andersson, Dip.WSET genom vinets mörkare sida – de dolda defekter som kan påverka ett vins doft, smak och uttryck. Genom teori och praktik utforskar vi vanliga felkällor, deras uppkomst, hur de kan förebyggas eller neutraliseras, samt hur du tränar upp din sensoriska förmåga att identifiera dem – även i subtila doser.

Vi provar viner där defekterna tydligt framträder och kalibrerar våra sinnen med felfria kontrollviner som referens. Målet? Att vässa din förmåga att känna igen även de mest svårupptäckta avvikelserna. Detta är masterclassen för dig som vill ta dina kunskaper till nästa nivå och lära dig identifiera det som ofta går oupptäckt – men som kan förändra hela vinupplevelsen.

 

Några exempel på defekter som vi studerar under dagen:

  • H2S/ Vätesulfid/ flyktigt svavel 
  • Mercaptan/ flyktigt svavel 
  • Dimethylsulfid/ DMS/ flyktigt svavel 
  • Lighstruck/ Ljusskada 
  • TCA/ Korkdefekt 
  • Acetaldehyd 
  • Brettanomyces/ Brett/ Stall 
  • IVA/ Brett 

Defekter

Under denna masterclass leds vi av Nils Bihari-Andersson, Dip.WSET genom vinets mörkare sida – de dolda defekter som kan påverka ett vins doft, smak och uttryck. Genom teori och praktik utforskar vi vanliga felkällor, deras uppkomst, hur de kan förebyggas eller neutraliseras, samt hur du tränar upp din sensoriska förmåga att identifiera dem – även i subtila doser.

Vi provar viner där defekterna tydligt framträder och kalibrerar våra sinnen med felfria kontrollviner som referens. Målet? Att vässa din förmåga att känna igen även de mest svårupptäckta avvikelserna. Detta är masterclassen för dig som vill ta dina kunskaper till nästa nivå och lära dig identifiera det som ofta går oupptäckt – men som kan förändra hela vinupplevelsen.

 

Några exempel på defekter som vi studerar under dagen:

  • H2S/ Vätesulfid/ flyktigt svavel 
  • Mercaptan/ flyktigt svavel 
  • Dimethylsulfid/ DMS/ flyktigt svavel 
  • Lighstruck/ Ljusskada 
  • TCA/ Korkdefekt 
  • Acetaldehyd 
  • Brettanomyces/ Brett/ Stall 
  • IVA/ Brett 

Malmö

Pris

2 395 kr ex.moms 

Datum & tid

5 maj 2026, 10.00 – 16.00

Plats

The Wine Hub, Sibyllegatan 15, Stockholm

Föreläsare

Nils Bihari-Andersson har studerat och arbetat med vin sedan 2009. Han är utbildad MSc Wine Marketing & Managent, Dip WSET samt är WSET Certified Educator. Idag leder Nils WSET utbildningar i flera länder och är en av de mest meriterade WSET utbildarna i världen. Nils har även arbetat inom vinbranschen i Frankrike och England i ledande roller. Han är även Rioja Wine Educator, vinkonsult och dömer i vintävlingar internationellt. Nils är ansvarig WSET Educator på The Wine Hub, undervisar WSET level 3 samt på sommelierutbildningen.

Lunch och fika ingår. 

@thewinehubse

Följ oss på Instagram!