Vin 1
Vin 1 – grundkurs i vin special på Steam Hotel i Västerås – en extra kursdag för dig i restaurangbranschen!
Vin 1 är en perfekt vinutbildning för dig som vill lära dig mer om världens alla viner, vintillverkning, druvor och mat och vin i kombination. En jättebra kurs för dig som vill få bra grundkunskap som är användbar både privat och i arbetet med vin i bar eller restaurang. Vin 1 består av sju kurstillfällen varav den sista är skräddarsydd för dig som jobbar i branschen.
PRIS: 9 350 kr inkl.moms / 7 484 kr ex.moms
Vin 1 - grundkurs i vin
Västerås
Detta är den perfekta grundkursen för dig som verkligen vill veta mer om världens alla viner. På 7 eftermiddagar går vi igenom grunderna i hur man provar vin, om de allra bästa vinländerna och respektive områden världen över, hur man kombinerar vin och mat på bästa sätt och om de allra viktigaste och mest spännande druvorna. En jättebra kurs för dig som vill få bra grundkunskap som är användbar både privat och i arbetet med vin i bar eller restaurang.
Du behöver ingen förkunskap om vin, men vi rekommenderar en stor portion nyfikenhet. Vid varje kurstillfälle har vi dessutom en lärarledd vinprovning och provar minst 6 viner tillsammans.
Vin 1 består av sju kurstillfällen varav den sista är skräddarsydd för dig som jobbar i branschen.
Anmäl dig här
Omfattning
7 tillfällen
Pris
9 350 kr inkl.moms
Tid
13.00 - 16.00
Plats
Steam Hotel, Ångkraftsvägen 14, Västerås
Kommande kursstarter
Västerås
Kursen kan komma att ställas in senast två veckor innan kursstart om ej minsta antalet deltagare uppnåtts
Betalningsinformation
Vill du betala med faktura? Maila hello@thewinehub.se så hjälper vi dig. Glöm inte heller att läsa våra boknings, anmälnings och köpevillkor.
För vem
Vem ska gå vinkursen?
Är du intresserad av vin, kanske är helt nybörjare eller börjat lära dig lite på egen hand, då är Vin 1 något för dig. Utbildningen ger dig en grund till vinvärlden och en förståelse för vinländer, druvor och mat och vin i kombination. Är du intresserad för en djupdykning har du efter Vin 1 en väldigt bra grund för att läsa vidare på sommelierutbildningen.
Innehåll
Du lär dig om
Vi inleder denna kurs med att lära oss mer om vinodling och vad som behövs för att tillverka vin. Om hemligheterna bakom. Sedan går vi över till Frankrike där vi går igenom varför landet betraktas som bäst i världen, vilka vindistrikt som gäller och om flera av de spännande druvorna som odlas i alla de fantastiska vinregionerna.
Under dag två lär vi oss mer om två vingiganter till länder, Italien och Spanien. Kanske till och med svenskarnas favoritländer när det kommer till vin. Vi pratar om varför de blivit så omåttligt populära, om ländernas olika vinstilar, vinregioner och druvor.
Kursens kanske klurigaste vinländer tar vi oss an under kväll tre. Vi pratar om Rieslings storhet, Österrikes spännande druvsorter, om de kända vita men också om de mer okända röda vinerna. Efter kvällens slut kommer du ha stenkoll på Tyskland och Österrikes vinregioner, mest odlade druvsorter och klassificeringssystem.
På temat övriga världen lär vi oss mer om alla fantastiska vinländer utanför Europa. Vi reser till USA, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och Chile. Här fördjupar vi oss i de viktigaste vinområdena för respektive land, vinstilar och druvor. Dessutom går vi till botten med hur dessa länder skiljer sig mot Europa.
Under den femte kurskvällen fokuserar vi helt och hållet på sensorik! Vi lär oss mer om de fem grundsmakerna, vilka de är och hur de fungerar. Vi smakar och provar för att förstå hur vinet påverkar smaksinnet. Vilka smaker och råvaror som passar bra ihop med olika vinstilar och vilka man helt bör undvika. Under kvällen deltar Katja Palmdahl och lagar middag till gruppen.
Vi avslutar grundkursen i vin med att fördjupa oss i det mousserande vinets förlovade värld. Vad som gör vinstilen så omåttligt populär och i vilka vinländer den tillverkas. Tillsammans djupdyker vi i flertalet vinregioner, druvsorter och tillverkningsmetoder. Vin 1 avslutas sedan med ett gemensamt quiz, diplomering och avslutningsskål.
Sista extra insatta dagen tittar vi närmare på sommelierens roll, försäljningsteknik, hur man bygger en bra vinlista och hur man hanterar och serverar vin. Vin 1 avslutas sedan med ett gemensamt quiz, diplomering och avslutningsskål.
Steg för steg
Så går Vin 1 till
Vin 1 i Västerås består av 7 kurstillfällen och går under en eftermiddag i veckan i totalt 7 veckor. Under varje kurstillfälle går vi igenom vinländer, vinregioner eller vinstilar beroende på kvällens tema. Vi provar minst 6 viner på kvällens tema tillsammans med föreläsaren. Efter varje kurstillfälle får du tillgång till power-point och vinlista via vår digitala plattform. Efter avslutad kurs får du intyg på att du gått Vin 1 – grundkurs i vin hos oss.
På denna kurs har du möjlighet att ta igen ett (1) kurstillfälle om du får förhinder eller blir sjuk. För att ha rätt att ta igen en kurskväll så behöver du ha avanmält dig senast kl.12/6 timmar före kurskvällen på hello@thewinehub.se.
Ingår
I Vin 1
- Studiematerial om världens alla vinländer, regioner, vinodling samt de
20 viktigaste druvorna för vinproduktion. - 21 lärarledda undervisningstimmar.
- Vin under de 6 kursdagarna.
- Ett matigare tilltugg samt kaffe serveras under kursdagen.
söndagar/tisdag
6 april, 13 april, 15 april