Våra studenter
Träffa våra tidigare studenter
På The Wine Hub studerar de som vill arbeta som sommelier inom dryckes- och restaurangbranschen samt privatpersoner med ett brinnande intresse för vin.
Vi är en vinskola för alla.
Bland våra studenter finner man kockar från stjärnkrogar, kvarterskrogar, servispersonal matkreatörer, vinskribenter, vinimportörer, besättningspersonal och självklart privatpersoner.
Flera av vinnarna av Sveriges Mästerkock har valt att utbilda sig hos oss. Och självklart många av de duktiga sommelierer du möter ute på restauranger runt om i landet. Möt några av våra studenter och hör vad de säger om att studera hos oss.
Charlie Benitez, Frantzén
Vad var roligast med sommelierutbildningen?
Att det är ett så otroligt brett ämne, känns som att man aldrig riktigt kan bli fullärd.
Hur nyttjar du din sommelierkunskap idag?
Jag kan vara med och förstå ännu mer när man ska sätta dryck till mat.
Christin Kashou, Vineriet
Varför valde du att läsa
till sommelier?
Vin har alltid varit den dryck som intresserat mig. För mig var det självklart att läsa till sommelier för att gräva djupare och lära mig mer. Det som jag älskar mest är mat och dryck i kombination, och för att hitta nya kombinationer och förstå sig på smak och doft kändes denna utbildning som mer än rätt.
Vad gillade du mest med
The Wine Hub?
Top 3 bästa sakerna med The Wine Hub är: Lärarna, kursmaterialet och lokalerna!
Peter Nikula, privatperson
Varför valde du att läsa till sommelier?
Jag har länge varit intresserad av vin och mat, så jag ville helt enkelt lära mig om vin och hur man kombinerar mat.
Camilla Lindh, Star Wine List
Varför valde du att läsa till sommelier?
Jag jobbar bakom kulisserna inom vinvärlden, och vårat stora nätverk består av idel ikoner och förebilder i branschen. Jag kände att det här blev ett perfekt steg för att kunna hänga med lite bättre i vin-snacket och visa att jag också kan, litegrann. Dessutom har det länge varit en dröm rent privat att kunna läsa vidare inom vin.
Emil Lundberg, Brasserie Balzac
Varför valde du att läsa till sommelier?
Jag har velat gå en sommelierutbildning länge, och nu var det äntligen dags!
Vad gillade du mest med The Wine Hub?
Det bästa med utbildningen var våra grymma föreläsare! På väldigt kort tid kunde de ta 24 vin-noviser och göra oss till proffs!
Viktor Långstedt, import
Varför valde du att läsa till sommelier?
Jag har jobbat inom vinbranschen i många år, och kände att det var dags att gå från att vara självutnämnd vinsnubbe till att få lite kredibilitet.
Vad gillade du mest med The Wine Hub?
Bra upplägg, behandlar alla vinländer på djupet, kunniga/pedagogiska föreläsare plus att man får äta lunch på Grodan.
Moa Schygge, Androuet
Varför valde du att läsa till sommelier?
Tanken och viljan har funnits hos mig länge. Jobbat med ost i många år och länge känt mig kunskapstörstig på fenomenet vin. För finns det något bättre än ost och dryck i kombination? Svar: Nopp!
Rocío Rueda Alonso, restaurang
Vad var roligast med sommelierutbildningen?
Det roligaste har varit att fördjupa mig i världen av vin, öl och andra drycker. Jag kommer definitivt att fortsätta utvecklas med The Wine Hub. Jag har alltid varit fascinerad av den här världen och jag har velat göra en sommelierkurs som hobby i flera år. När The Wine Hub öppnade och jag såg vem som låg bakom detta vackra projekt satsade jag på det.
Mattias Pettersson, Import
Hur nyttjar du din sommelierkunskap idag?
Jag håller i vinprovningar och är konsult hos mindre vinimportörer. I framtiden är mitt mål att öppna något eget och själv bli importör.