SOMMELIERUTBILDNING
Hos oss blir du en kunnig sommelier under ett års utbildning fördelat på 21 utbildningsdagar. Ledda av några av Sveriges vassaste föreläsare och vinexperter. Alltid i framkant! Under utbildningen får du prova över 255 viner av hög kvalitet vilket är grunden till en stor vinkunskap.
PRIS: från 55 000 kr ex. moms
Var finns sommelierutbildningen?
Välj stad för att se aktuella utbildningsstarter
Vem ska gå
Sommelierutbildningen?
Har du ett stort intresse av vin, är kock, vill jobba med vin på restaurang, inom import eller på andra sätt, då är sommelierutbildningen något för dig.
Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har en grundkunskap, här får du en fördjupande utbildning om vinmakning, vinländer, druvor och mat och vin i kombination som mynnar ut i sommelierexamen.
En gedigen utbildning som kräver studiemotivation och tid.
The Wine Hubs sommelierutbildning är godkänd och rekommenderad av Svenska Sommelierföreningen.
Vad lär man sig på
Sommelierutbildningen?
Under 21 utbildningsdagar får du lära dig om världens klassiska vinländer, om hur vin tillverkas, betydelsen av terroir samt om sprit, öl och annan dryck. Men utbildningen täcker även in nya spännande vinområden bortom den traditionella vinkartan.
Vi lägger stort fokus på vinprovningar som vi håller två gånger per utbildningsdag. Dessutom går vi igenom nya relevanta druvor, miljöaspekter och hur du kombinerar mat och dryck på bästa sätt.
Prova vin
Sommelierutbildningen har ett stort fokus på provning av vin och annan dryck. Under utbildningen provar vi minst 255 viner och andra drycker som sprit, öl, cider och alkoholfritt. Majoriteten av dessa provningar hålls blint och efter provningsprotokoll.
Under varje utbildningsdag provas 12 viner.
Vinländer
Varje utbildningsdag fokuserar på ett specifikt tema där olika vinländer omfattar de flesta av dagarna. Genom att strukturerat gå igenom världens alla vinländer kan vi pedagogiskt fördjupa oss i regioner, vinstilar, druvor, vinlagstiftning och terroir. Viktiga byggstenar för att förstå vinet.
Arbeta med vin i en modern restaurangmiljö
Under utbildningen lär du dig de verktyg som behövs för att arbeta som sommelier på restaurang. Vi går igenom sommelierens roll, vad det innebär och vilka förväntningar som ställs av olika sällskap. Vi går igenom hur man bygger vinlistor och vinkällare samt hur man lär sig kombinera drycken till maten.
- En utbildning på 21 dagar utan avbrott där vi går djupare och bredare i utbildningen och inte spiller tid på att behöva repetera information från steg 1 till steg 2.
- Inspirerande och gediget studiematerial speciellt anpassat för sommelierstudenter i Sverige, men samtidigt med inblick i de senaste internationella trenderna, material som dessutom uppdateras inför varje kursstart.
- Digital uppföljning efter varje utbildningsdag där studenten får tips på viner att prova, en quiz samt blindkartor att jobba med och material inför nästa utbildningsdag för att bäst kunna förbereda sig.
- Sveriges vassaste föreläsare som inte bara är experter inom sina områden utan även vidareutbildar sig båda i Sverige och internationellt.
- Tonvikt vid vinprovningens metodik, kompletterande digitalt material samt en vinterminologi som används under hela utbildningen.
- Unikt kartkompendium speciellt framtaget av TWH samt unikt druvkompendium med de 100 viktigaste druvorna i vinvärlden.
- En smart digital plattform som gör att all information kring sommelierutbildningen är lättåtkomlig 24/7.
- Inbjudningar till gratis producent- och sortimentsprovningar under utbildningens gång på samtliga orter.
- Tydlighet i vad som krävs av studenterna för att klara examen.
- En digital handbok med all den information studenten behöver för att veta exakt vad som förväntas av denna under utbildningens gång
- Alumniverksamhet som gör att alla studenter får en rad spännande inbjudningar till provningar, resor, föreläsningar, stipendier, lediga tjänster etc även efter avslutad examen.